Breaking News
Home / Nglaras / Pingin ndelok kali pekalongan resik

Pingin ndelok kali pekalongan resik

Nek mlaku-mlaku menyang kutha Pekalongan, kali-kaline sing nang bagian kutha, pada reged, nduwure akeh enceng gondok, banyune keneng regedan-regedan saka pabrik batik utawa tekstil liyane. Ning krungu-krungo, kuthane entuk Adipura … apa tumon cah?
Krungu carito anyar, jare pejabate wis padha ngajak para juragan pabrik-pabrik sing nang daerah sekitare kali supaya nggawe panggonan dienggo ngresiki limbah (IPAL kira-kira jenenge).

Ning nek aku mikir, pemerintah daerahe mbok an gawe aturan sing wani, terus wong-wong sekitare do resikan, ora ngguwang regedane nang kali, kayane kali-kali bakalan resik, kaya nang Jakarta kae, pas dolan mrana kali ciliwung eneng perubahan lho.

Ya reti sih, nek ngomong tok ae gampange pol, ning nek ora dimulai saka saiki, meh kapan maneh ?

About Mahesa Jenar

Kumpulane wong-wong sing gaweyane ngopeni web, ben ora ngasal ngisine

Check Also

Mie Ayam

Mie Ayam

Mie Ayam … sapa sih wong indonesia sing ora reti panganan iki ? Nek ora …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *