Breaking News
Home / Pawarta / Pasar Imlek Semawis Semarang

Pasar Imlek Semawis Semarang

Kemis bengi , tanggal 4 Pebruari 2016 gubernur Jateng Ganjar Pranowo lan ibu gubernur, ketua kadin jateng Kukrit Suryo Wicaksono, ketua Kopi Semawis Harjanto Halim, Pj walikota Semarang Tavip Supriyanto, walikota lan wakil walikota Semarang kepilih Hendrar Prihadi lan Hevearita nabuh kencrengan nandani pembukaan Pasar Imlek Semawis (PIS) 2567 nang kawasan Pecinan Semarang.

“Riyoyo Pasar Imlek Semawis kui ora mung kanggo wong Tionghoa nangin ugo kanggo masyarakat Semarang, Jawa Tengah lan kanggo wong sak Indonesia sing lagi dolan nang Semarang. Ora ndelok suku utowo agama. nandake nek warga tambah guyup lan dadi bukti Kebhinekaan sing wis ono.” ngendikane pak Ganjar Pranowo pas pembukaan.

PIS 2016 di anakke tekan setu tanggal 6 Pebruari 2016 nang dalan Gang Pinggir tekan Wotgandul Timur wilayah Pecinan Semarang. Sak liyane bazaar ugo ono kesenian Tionghoa koyo tho barongsai, wayang Potehi, wushu, kaligrafi mandarin lan catur gajah. ugo ono pengobatan tradisional Tionghoa koyo tusuk jarum lan pijet . Ora ketinggalan jajanan khas Pecinan sing rasane enak-enak marai ilate do goyang…

About Gagak Rimang

Kumpulane wong-wong sing seneng mlaku-mlaku, ndeloki panggonan sing nyenengke

Check Also

Garukan bakul pkl nang pleburan

Bakul-bakul (pkl) ning daerah pleburan semarang, cedhak kampus undip ngisor, semarang kaget ujug-ujug eneng penertiban …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *