Breaking News
Home / Pawarta

Pawarta

Pasar Imlek Semawis Semarang

Pasar Imlek Semawis Semarang

Kemis bengi , tanggal 4 Pebruari 2016 gubernur Jateng Ganjar Pranowo lan ibu gubernur, ketua kadin jateng Kukrit Suryo Wicaksono, ketua Kopi Semawis Harjanto Halim, Pj walikota Semarang Tavip Supriyanto, walikota lan wakil walikota Semarang kepilih Hendrar Prihadi lan Hevearita nabuh kencrengan nandani pembukaan Pasar Imlek Semawis (PIS) 2567 nang …

Read More »

pedange kanjeng nabi Muhammad SAW

pedange kanjeng nabi Muhammad SAW 2

Wis tahu weruh pedange kanjeng nabi Muhammad SAW durung ? Nek arep reti, dolan wae nang masjid Baiturrahman, simpanglima Semarang. Ning sayang, jare iku mung replikane, udu asline. Isih rame lho acarane, tekan tanggal 11 desember 2015 mengko, sih eneng waktu saka dina ikilah. Mlebu, mbayar limolas ewu, acarane kanggo …

Read More »

Kutha Jepara keneng lindu

Kutha Jepara keneng lindu

Ngesuk-esuk mau, nang jepara eneng lindu, sing kekuwatane 5.1 nang skalara richter. Alhamdulillah, ora nyebabake tsunami lan uga ora eneng kurban menungsa. Panggonan asale lindu antarane daerah benteng portugis tekan pulai mandalika. Sing kena lindu, Desa Banyumanik, Ujungwatu, Clering, Tulakan lan Bandungharjo kecamatan Donorojo, Jepara. Jare tembok mesjid nganti mlethek-mlethek, …

Read More »

Puntung rokok marakke kobongan

Gudang kertas nang dalan raya pagongan dukuhturi, slawi kobongan jumat wingi. Gudange kala iku pas agi eneng bongkaran, lagi ngepak-epak bongkokan kertas lan kerdus bekas. Wong sekitare, sak desa wis age-age ngundhang blangwir, dadine kobongane cepet iso rampung. Untunge ora eneng kurban nyawa menungsa, nek bandha lagi dietung-etung karo sing …

Read More »

Garukan bakul pkl nang pleburan

Bakul-bakul (pkl) ning daerah pleburan semarang, cedhak kampus undip ngisor, semarang kaget ujug-ujug eneng penertiban saka Linmas Kota Semarang. Soale akeh lapuran saka masyarakat, nek bakul2 do ora tertib, ora resikan lan seneng ninggalke grobake, kudune saka aturan perda, grobak kudu digawa bali. Jane wis pada dielingke, ning merga ora …

Read More »

Atlit gantole kecanthol spanduk pilkada

Gara-gara angin sing banter tur arahe ora karuan, akeh atlet sing pada kapiran lan kepeksa mendarat nang sak entuke panggonan. Saka 49 mung eneng 20 atlet sing kasil mendarat yang panggonan sing becik, ning lapangan desa Duren, Bandungan, sing liyane embuh ora keruan mendarate. Telung atlet sing awake tatu babak …

Read More »

Kacilakaan montor mabur Aviastar

Miturut pawarta, montor mabur Aviastar ilang pas mlaku saka Masamba, Luwu Utara jumuah tanggal 2 oktober kepungkur. Bapak Kapolres Luwu, Sulselbar AKBP Alex Yudiswan ngomong nek saiki agi telu layon sing wis ketemu, evakuasi arep dilaksanakake sakwise panggonan jigloke pesawat wis konangan. Bapak Marsekal Madya F. Henry Bambang Soelistyo, yaiku …

Read More »